Winkeladres: Ombouwwereld.nl, Lekstraat 68a, 3114 SL in Schiedam | WhatsApp: 0641241880

EverDrive ED64 Plus 2019 editie + 8gig

Meer Views

EverDrive ED64 Plus 2019 editie + 8gig
€ 79,99

Beschikbaarheid: Uit voorraad

bezorging

Omschrijving

Details

EverDrive ED64 Plus 2019 editie + 8 gigabyte alle spellen

 • Support all known N64 games
 • 64MB (512Mbit) SDRAM for ROM data
 • SD and SDHC cards are supported
 • FAT16/FAT32 support. unlimited partition size for fat32 format
 • SD to SDRAM transfer speed up to 14MB/s
 • Emulation features (NES emulation)
 • Save support. SRAM, SRAM 128Kbyte, EEPROM 16k, EEPROM 4k and FlashRam are all supported.
 • Region Free! You can play PAL ROMs on a NTSC console, and vice-versa.
 • CIC boot emulator. A CIC-6102 (NTSC) or CIC-7101 (PAL) will allow you to play any game.
 • No extra PC software needed. Copy and paste files directly to your SD card, and play.
 • ROMs in Byteswaped and non-byteswaped format are supported.
 • USB port 800k - 1MB/s (optional, standard Everdrive 64 doesn’t include a USB port)
 • Firmware updates can be performed easily, using a SD card.
 • Runs on all N64 consoles (Any revision, Any region)
 • CIC-6105 support

 

Hoe kinderlijk eenvoudig en gebruiksvriendelijk de Everdrive 64 werkt! het is striaght forward te noemen. Start de Nintendo 64, selecteer je ROM, druk op start en spelen maar; een kind kan de was doen zullen we maar zeggen. Ondanks de simpelheid valt er nog een hoop meer te vertellen, zo kan je als je in het menu bent op de onderste trigger van de controller drukken om in een submenu te komen. Hier kan je onder andere de bouw en OS info van de kaart opvragen en een favorietenlijst vinden. Want als je 300 ROM's hebt, kan het nog wel eens chaotisch worden als je even snel een bepaalde titel wilt spelen, dus kan je ROM's selecteren als favoriet en deze op de aparte lijst zetten, waarna deze snel toegankelijk zijn. Ook is er een options menu waar je vanaf kan blijven, omdat deze standaard al goed staat ingesteld, maar daar zie je ook dat PAL ROM's automatisch naar NTSC en vice versa kunnen worden omgezet, wat de Everdrive in theorie regiovrij maakt. Dit is erg cool, want er zijn namelijk een aantal games die alleen in Amerika en Japan zijn verschenen en nooit hier in Europa. Deze kan je dus nu gewoon zonder enige problemen spelen op je huidige tv of monitor.
Nu zal de grote vraag zijn: werkt het 100% goed? Ja, want 99% van de games werkt perfect (hoewel ik soms een PAL ROM tegenkwam dat moeilijk deed en de NTSC-versie ervan het zonder problemen wel goed deed), er zijn op het ogenblik twee titels die als clean dump het niet 100% goed doen. 

De Everdrive heeft nog meer extra's, want naast Nintendo 64 ROM's, kan je ook nog oude NES ROM's erop spelen met de Neon64 Emulator. Alleen is deze al niet meer sinds 2004 geüpdate dus werken niet alle games 100% goed. Maar het feest houdt niet op, want er is ook nog een GameBoy Emulator in omloop waarmee je oude GB-games kan spelen. Persoonlijk vind ik dit niet interessant en werkt het ook niet 100% en hebben de originele developers deze software al jarenlang geleden laten vallen.
Gemaakt en voorzien van een OS en bios. De ROM's die ik voerde hadden de .Z64, .N64 en de .USA extensie die allemaal zonder enige problemen binnen enkele seconde opstarten en 100% goed speelbaar waren. Sterker, ik kwam zelfs nog wat oude tech piraten demo's tegen waarvan de meeste ook flawless afspeelden, wat uiteraard een hele leuke extra is. Ook worden alle soorten saves (waarvan sommigen soms op het spel cartridge werden opgeslagen en nu op de SD) die gehanteerd werden in die tijd ondersteund. Hierbij moet ik wel zeggen dat je voor sommige games na het saven even de reset button van de console moet indrukken om deze op te slaan en that's it.

Waarom zou je de Everdrive 64 kopen? Zoals ik al eerder zei is het een kind de sleutel van de snoepwinkel geven en het downloaden van games opeens heel erg aantrekkelijk is. Ik zal je twee redenen geven:
1: Je kan rustig doorwerken met het aanleggen van je verzameling (je kan ook alvast kijken welke games wel en niet leuk zijn) zonder dat je deze verder hoeft te gebruiken en zo beschadiging aan de cartridges voorkomt waardoor ze hun waarde behouden.
2: Dit een uniek stukje hardware is dat zeer gewild is bij retroverzamelaars.


1

Ombouwwereld.nl , Lekstraat 68 a/b, 3114 SL , Schiedam. Bel: 0641241880 © Ombouwwereld.nl | Alle rechten voorbehouden sinds 2002